AB: 'Türkiye'nin yanındayız'

AB dönem başkanı Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıyı kınarken, "bu zor zamanında Türkiye'nin yanındayız" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) AB dönem başkanı Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a başsağlığı mektubu gönderdi.

Büyükelçi Emie'nin gönderdiği mektupta "İstanbul şehrini sarsan, Türkiye'yi yasa boğan ve üç Türk polis memurunun görevleri başında hayatlarını kaybettikleri üzücü saldırı sonrasında, Fransa ve halihazırda dönem başkanlığını yürüttüğü AB adına, Türk yetkililerine ve halkına baş sağlığı dilediği"ni, belirtti.

Emie, AB olarak özenli bir şekilde yürütülen polis soruşturmasındaki gelişmeleri beklediklerini ve bu terörist saldırıyı büyük bir kararlılıkla lanetlediklerini de ifade etti. Yakınlarını yitiren polis ailelerine, tüm Türk halkına ve Türk yetkililerine dayanışma ve sevgi mesajı ileten Emie'nin mektubunda, "AB, kararlı bir şekilde bu zor zamanında Türkiye'nin yanındadır ve saldırının bir an önce aydınlatılmasını ümit eder" ifadelerine yer verildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ise ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen silahlı saldırıyı kınayan yazılı bir açıklama yaptı. Oomen-Ruijten, ''Bu saldırı bize ihtiyatlı olmamız ve uluslararası terörizmle savaşında Türkiye'nin yanında durmamız gerektiğini hatırlatıyor'' dedi.