AB’den 29 Mart seçimlerine onay

Pek çok ülkede seçim sonuçlarını kendi bölgesel çıkarları doğrultusunda usul yönünden yaftalayan AB Komisyonu, 29 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını reddetti.

soL (HABER MERKEZİ) AB Komisyonu 29 Mart yerel seçimlerinin genel olarak serbest ve adil yapıldığı yönünde bir açıklama yaptı.
Genişlemeden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Olli Rehn tarafından yapılan açıklamada, "ellerindeki bilgilere göre 29 Mart seçimlerinin genel olarak serbest ve adil yapıldığı" bildirildi.

AP üyesi Mogens Camre, Avrupa Birliği Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle Avrupa Parlamentosu Başkanlığı'na "Türkiye'deki seçim hileleri" başlıklı bir soru önergesi vererek, "Danimarkalı gözlemcilere göre, 29 Mart Pazar günü Türkiye'de yapılan seçimlerin birden fazla yapılan seçim hilesiyle sakatlandığını" belirtmişti.

Sandıktan çıkana göre yorum
Ukrayna, Sırbistan, Gürcistan ve Kırgızistan başta olmak üzere pek çok ülkede seçim süreçlerine emperyalist dönüşümün önünü açmak için müdahale eden AB'nin, seçimin usule uygunluğunu da önemli bir silah olarak kullandığına dikkat çekiliyor.