6-7 Eylül olaylarını hatırlamayanlar da var!

Devlet eliyle örgütlenen gericiliğin en önemli kitlesel provokasyonlarından bir tanesi olan 6-7 Eylül Olayları, günümüz gericiliği tarafından pek hatırlanmıyor. İşine geldiğinde tarihsel olayları siyasi ranta dönüştürmeyi iyi bilen Başbakan, işine gelmeyen olaylarda "karıştırıveriyor".

Başbakan Erdoğan, konu özellikle AKP eliyle kurulan Türkiye'nin yeni rejimini meşrulaştırmak olunca danışmanlarından tarih konusunda sıkı tüyolar alıyor. Başbakan'ın Dersim Katliamıyla ilgili çıkışları, İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesi Türkiye tarihinde ilk defa mecliste bir padişahın, I. Abdülmecit'in, anılması gibi örnekler ilk akla gelenler.

AKP iktidarının meşruiyetini güçlendirmek için ortaya atılan bu gündemlerde dersini iyi çalışan Erdoğan, konu, partisini ve kendisini dahil ettiği Demokrat Parti geleneğinin örgütlediği gerici provokasyonlara geldiğinde ise karıştırıveriyor.

İşte Erdoğan'ın geçen yıl dost gazetecilerle yaptığı bir televizyon sohbetinde 6-7 Eylül Olaylarını nasıl "hatırladığını" gösteren bir sahne:

Konu Türkiye sağının karanlık sicili olunca, bazen Erdoğan'ı yandaş gazetecilerle kurduğu dost meclisleri de kurtaramıyor.

(soL-Haber Merkezi)