32 yıldır tutuklu olan Tahir Canan davasında hukuksuzluk sürüyor

2001, 2016, 2025 ve tekrar 2016… 32 yıldır tutuklu olan Tahir Canan’ın tahliye talebine yine yanıt verilmezken hukuksuzluk tüm hızıyla sürüyor.

32 yıllık tutuklu Tahir Canan’ın yaşadığı hukuksuzluklar tüm hızıyla sürüyor. Canan’ın Yargıtay’ın bozma kararı sonrası tahliye beklentisi yine boşa çıkarken, bu kez de Canan’ın 2016’da tahliye olacağı dile getirdi.

Daha önce Canan için İnfaz Savcılığı tarafından 2001 yılında, sonra 2016 yılında, daha sonra da 2025 yılında tahliye olabileceğine dair müddetnameler hazırlanmıştı.

Daha sonra başlatılan hukuksal girişimler ve Tahir Canan’a özgürlük kampanyasının ardından Yagıtay kararı bozma kararı almıştı. Bu kararın ardından tahliye beklentisi ortaya çıkarken, sonuç yine yeni bir müddetname oldu.

İşte TDKP davasından tam 32 yıldır tutuklu ola Tahir Canan’ın konuya ilişkin değerlendirmesi:

“Türkiye’nin dört bir yanından duyarlı insanların ortak çabasıyla Tahir CANAN’A Özgürlük kampanyasında, Yargıtay Birinci Ceza dairesinde bozma kararına dönüşmüştü. Bu bozma kararı uzun bir süre Yargıtay Başsavcılığında bekletildi. Yerel mahkemeye gönderilmedi. Avukatlarımızın ‘’dosya neden gönderilmiyor’’ sorularına Adli tatil gerekçe gösterildi. Yerel mahkemeye de dosyanın gelip gelmediği sorulduğunda hep ‘’gelmedi’’ yanıtı ile karşılaştılar. Ancak, 8 Kasım 2012 tarihinde Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesinden o beklene karar geldi. Karara göre ‘’20.05.2016 Tarihleri arasında yatması gereken süreden mahsubuna’’ denerek yeni bir hukuksuzluğa da imza attılar. Duruşma Avukatlardan gizlenerek karara bağlandı. Hukuk bu! Akıllara ziyan veren hukuk! Suç olmadan ceza kesen hukuk!!!”

(soL - Haber Merkezi)