30'a yakın yerde arama devam ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, son operasyonda kaç kişinin gözaltına alındığı sorusunu "Değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapılıyor. Bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabilecektir. O nedenle şu anda sayı veremem" diye yanıtladı. Ankara, İstanbul ve Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların…

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon'un 11. dalgası bu sabah geldi. Türk Metal Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Özbek'in "Ergenekon"un finansörlerinden olduğu iddia edilirken, sahibi olduğu Avrasya Televizyonu da operasyon kapsamına alındı. Polis sendika merkezinde ve televizyon binasında arama yapıyor.

Bu sabah gözaltına alınanlar arasında gazeteci Ünal İnanç ve Türkmen Cephesi'nden Savaş Avcı'nın da olduğu iddia ediliyor.

Operasyon Ankara, İstanbul, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat, Hatay, Siirt, Bursa, Isparta illerinde sürdürülüyor.

Sivas'ta 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde, Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D, öğretim görevlisi A.T. ile M.B, M.B, S.T, H.İ, H.İ. ve C.A adlı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Şırnak, Siirt ve İzmir'de toplam 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcılığın talimatı doğrultusunda, Şırnak il merkezinde bir üsteğmen, Beytüşşebap ilçesinde bir polis, Şırnak'ta görevli olan ve izinli olarak İzmir Foça'da bulunan bir teğmen ile Siirt'in Şirvan ilçesinde bir astsubay gözaltına alındı.

Özel Harekat Müdürleri gözaltında
Antalya'da gözaltına alınan emniyet amiri ile polis memurunun Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları öğrenildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in de gözaltına alındığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Ayhan Atabek, kent merkezindeki evinde gözaltına alındı. Atabek'in savcılıktaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Tokat'ta ise Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru gözaltına alındı.

Ankara'da gözaltına alınan 6 kişinin kimlikleri belirlendi
Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, gözaltılarla ilgili ev ve iş yeri aramalarının devam ettiğini belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 6 kişinin İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

İlk tepkiler
CHP: AKP muhalefeti susturuyor

Ergenekon'un 11. dalgası ile ilgili konuşan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, "Anlaşılıyor ki sıra medya ve sendikalara geldi. AKP bütün muhalefeti susturmak istiyor" dedi.

Genç: Amaç Türkiye'yi İran yapmak
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'de rejimle bir mücadele olduğunu ve AKP'nin Türkiye'yi İran yapmak istediğini iddia etti.

DSP'den gözaltına alınanlara destek
DSP'den gözaltına alınan isimlerle ilgili olarak "Teşekkür ettiler. Şu anda bir ihtiyaçları olmadığını söylediler" açıklaması geldi.

Türk-İş: Gerçekler ortaya çıkacak
Türk Metal Sendikası Başkanı Özbek'in evinin önünde konuşan, Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu, aramaların devam ettiğini, içeri kimsenin alınmadığını söyledi. Özbek'in ailesi ve avukatlarıyla şu anda evinde olduğunu söyleyen Kumlu, gerçeklerin ortaya çıkacağını vurguladı.