3 savcı özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne görevlendirildi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul ve Bakırköy adliyesinde görevli 3 savcının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine görevlendirildiğini bildirdi.

ANKARA (A.A.) Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HSYK'nın gündeminin çok yoğun olduğunu, sabah saatlerinde başlayan toplantının devam ettiğini belirten Şahin, disiplin ve geçici yetki talepleriyle ilgili işlemlerin kurul toplantısında ele alındığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yeni savcıların atanması isteminin kurulda ele alındığını kaydeden Şahin, ''İstanbul'da ve Bakırköy'de görev yapan 3 cumhuriyet savcısı arkadaşımız, CMK 250'nci maddeye göre görev yapan Beşiktaş'taki Cumhuriyet savcılığına görevlendirildi'' diye konuştu.

Görevlendirilen yeni savcıların isimlerinin, HSYK'nın internet sitesinde duyurulacağını kaydeden Şahin, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün terfi işleminin ise kurul gündeminde ele alınmadığını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili şikayetlerin de kurul gündeminde görüşülmediğini de sözlerine ekledi.