29 Ekim resepsiyonu yapılacak pastane valilik çalışanının kardeşine ait çıktı

Amasya Valisi'nin "Cumhuriyet Bayramı" resepsiyonu için belirlediği pastane, valiliğin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık'ın kardeşine ait çıktı. İşletme müdürü, "Trilyonlar versek bu reklamı yaptıramazdık" dedi.

Amasya Valiliği'nin 29 Ekim resepsiyonu için belirlediği pastanenin, valiliğin Basın ve Halklar İlişkiler Müdürü'nün kardeşine ait olduğu ortaya çıktı. Pastanenin işletme müdürü, “Trilyonlar versek bu reklamı yaptıramazdık” diye konuştu.

İşletme müdürü valilik çalışanının kardeşi
Yurt gazetesinin haberine göre, Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle Amasya Valiliği'nin Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun bir pastanede verilmesiyle ilgili kararının yankıları sürüyor. Resepsiyon için pastaneyi bugünden hazırlamaya gerek görmediklerini, normal faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan İşletme Müdürü Adnan Yanık, "Hazırlıklarımıza yarın sabahtan itibaren başlayacağız. Şu an için bir çalışmamız yok. Bugün müşteri alıyoruz. Yarın müşterilere kapalıyız. Akşama kadar burayı hazırlayacağız" dedi.

"Atatürk posterleri, Türk bayrakları ile süsleyeceğiz"
Aynı zamanda Amasya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık'ın da kardeşi olan İşletme Müdürü Adnan Yanık, "Geniş bir mekanımız var. 400 kişi alabiliyoruz. Mekanın içerisi de bahçesi de geniş. Atatürk posterleri, Türk bayrakları ile süsleyeceğiz. Yarın nasıl bir ev sahipliği yaptığımızı herkes görecek" diye konuştu.

"Trilyonlar versek bu reklamı yapamazdık"
Amasya'da bu yıl Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nun, kendi pastanelerinde kutlanmasına karşı çıkanları "siyasi ve haksız" davranmakla suçlayan Adnan Yanık, eleştirileri şu şekilde yanıtladı:

"Cumhuriyet Resepsiyonu daha önce bir otelde yapılıyordu. Otel de özel sektöre ait bir kuruluş. Bu niye bu kadar abartıldı anlamıyorum. Ama inanın çok büyük reklamımız oldu. Bu açıdan medyaya çok teşekkür ediyorum. Biz belki de trilyonlar versek bu reklamı yaptıramazdık. Allah razı olsun. Gerçekten çok sevindik. Bizim kimseyle bir dermizi yok. Biz ticari amaçla kurulmuş bir işletmeyiz. O nedenle eleştirileri haksız ve siyasi buluyorum."