Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

2698 öğrenci sınava girdi 264 öğrenci ikinci aşamaya geçebildi

Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Okulu'nda hazırlık sınıfını geçme sınavına giren 2698 öğrencinin sadece 264’ü ikinci aşamaya geçti. Duruma tepki gösteren ve puanların ilan edilmesini isteyen öğrencilerin tepkisi üzerine okula çevik kuvvet çağırıldı.

Yayın Tarihi: 16.09.2011 , 15:06 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Yabancı Diller Okulu öğrencilerinin verdiğini bilgiye göre, puanlar dahi açıklanmadan böyle bir sonucun ortaya çıkması kabul edilemez bir durum. Öğrenciler sınav okumalarının yanlış yapıldığını ve açıklanan sonuçların hatalı olduğunu ileri sürüyor.

Duruma tepki göstermek için okula giden 100’den fazla öğrenciye Yüksekokul Müdür Yardımcısı Aysel Bahçe’nin alaycı bir biçimde "siz zaten hak etmiyorsunuz" dediği ve bu tavrın öğrencilerden büyük tepki çektiği kaydediliyor.

Duruma yoğun tepki gösteren öğrenciler okulun dışına çıkarıldılar. Öğrencilerin okul kapısı dışına çıkarılmasının ardından fakülte yetkilileri okula çevik kuvvet çağırdı. Öğrencilerin açıklama talebine okul yönetimi saat 14.00’da açıklama yapılacağı yanıtını verdi. Öğrenciler şu anda okul kapısı önünde bekleyiş halinde.

Geçtiğimiz yıl da Anadolu Üniversitesi hazırlık bölümü çok konuşulmuş ve bölümlerin 1. sınıfına sadece 7-8 öğrenci gidebilmişti.

(soL – Eskişehir)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.