23 Nisan'da Meclis'e Berkin Elvan damgası

TBMM'de 23 Nisan özel oturumu sırasında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu "23 Nisan'ı Berkin Elvan'a adıyorum" derken, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise " Bu 23 Nisan'da Berkin Elvan’ın adı 23 Nisan‘da yok" dedi.

Bugün TBMM'de yapılan 23 Nisan özel oturumu sırasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan konuşmalarında Berkin Elvan'a yer verdi.

Berkin Elvan’a adıyorum
Başbakan Erdoğan'dan sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu "Milli irade sadece bir şahsın düşünmesinden ibaret değildir. Ulusal Egemenlik çoğulculuk bir rejim ve hukukta adalet meselesidir. Sandıktan çıktım ne istersem yaparım anlayışı ulusal egemenlik kavramıyla bağdaşmaz. Ulusal egemenlik sandıktan çıkan oy sayısına bağlı değildir. Egemenlik bütün ulusundur. Böyle bir yönetim anlayışa cumhuriyet kelimesi yakışmamıştır. Uygulanan yüzde 10 seçim barajı egemenliği hiçe sayarak ve iktidarda kalmak için her şeyi reva gören bir zihniyetin ürünüdür. Bu yıl 23 Nisan ulusal ve egemenlik bayramını grubum adına 23 Nisan temel hak ve özgürlükleri için, canlarımızı feda eden gençlerimiz için ve Berkin Elvan’a adıyorum" dedi.

Berkin Elvan’ın adı 23 Nisan ‘da yok

Kılıçdaroğlu'ndan sonra konuşan Pervin Buldan ise" Türkiye krizlerle iç içe yaşamaya devam edecektir bu yapıda. Demokrasi açığının büyüdüğü bir ortamda, meşru yapıların güç kazanacağını da görmek gerekir. 23 Nisan dolayısıyla üzerimizde durmak gereken bir nokta da çocukların sorunlarıdır.
Bir yanda mutlu çocuklar, diğer taraf da sömürülen çocuklar. Roboski’de 19 çocuğun bedeni paramparça edildi, 23 Nisan’da onları adı yok. Muharrem’in bedenin, Uğur Kaymaz’ın, Berkin Elvan’ın adı 23 Nisan ‘da yok. Bugün kayıt dışı çalıştırılan kalem yerine çekiç tutuyor. Sokakta mendil satan, tacize maruz kalan çocuklar bu bayramda yoklar. Çocuk gelinler de yoklar" dedi.

Pervin Buldan'dan sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise TBMM’nin 94. Yılında sultansız sultanlık arayışında içerisinde olduğunu çocuklara kötü bir zemin hazırlandığını belirtti. Ayrıca Kürkçü: Çocuk işçiler gün geçtikçe artıyor. Anadilleri Türkçe olmayan çocuklar diğer öğrencilerin gerisinde kalıyorlar. Kürdistan’da diğer kentlerde bu sorunlar büyüyor, dedi.