13 yaşındaki kız, 26 kişinin tecavüzüne 'bilerek' uğramış!

26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki kızla ilgili davada kızın "her şeyi bilerek ve rızasıyla" yaptığı iddiasıyla sanıklara büyük ceza indirimi yapan mahkemenin kararı için Yargıtay "kararın onanması" önerisinde bulundu.

Vatan gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberi şöyle:

Mardin’de 2002 yılında 13 yaşındaki N.Ç.’nin fuhuşa sürüklendiği ve bakire olması nedeniyle, kendisini satan kadınlar tarafından aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 erkekle ters ilişkiye girmeye zorlandığı ortaya çıkmıştı. N.Ç, kendisine tecavüz edenlerle ilgili olarak açılan davada adalet istediğini dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e bir mektupla bildirmişti. Bunun üzerine Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 kişi hakkında dava açılmıştı. Dava 11 yıl sonra sonuçlanmış ve mahkeme sanıklara önemli ceza indirimleri yapmıştı. Kararda sanıklara alt sınırdan ceza verilerek, bir de iyi hal indirimi yapılması açıklanırken “N.Ç ’nin tecavüzlere karşı koymadığı için rızası olduğu, her şeyin farkında olduğu ve para kazanmak için fuhuş yaptığı” iddia edilmişti.

N.Ç.’nin “isteseydi tecavüzlere karşı koyabileceğini” savunan mahkemenin, N.Ç ’yi erkeklere satan kadınlara verilen cezadan iyi hal indirimi yapılmamasını “iffetsiz” olmalarına bağlarken, tecavüz eden sanıklara iyi hal indirimi yaparken iffet tartışmasına girmeyerek, tecavüzcü sanıkları örtülü olarak “iffetli” kategorisine koyması dikkat çekmişti.

Tepki çeken istek
Kamuoyunda tepki çeken bu karar temyiz için Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin ’de 13 yaşındaki N.Ç’ye tecavüz ederek, hayatını karartan sanıklarla ilgili davada mahkemenin büyük tepki çeken kararının onanmasını istedi. Başsavcılığın onanmasını istediği kararda “N.Ç.’nin tecavüzlere karşı koymadığı için rızası olduğu, her şeyin farkında olduğu ve para kazanmak için fuhuş yaptığı” iddia edilmiş ve sanıklara bu yüzden önemli ceza indirimleri yapılmıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın temyiz incelemesi için hazırladığı tebliğnamesini Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Tebliğnamede mahkemenin verdiği kararın yasa ve usul kurallarına uygun olduğu gerekçesiyle onama kararı verilmesi gerektiği savunuldu. 5. Ceza Dairesi Daire ise Yargıtay’daki yeni görev bölümü nedeniyle dosyanın 14. Ceza Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi. N.Ç davasında Daire’nin kararının önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.