Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

12'sinde evlendirildi, 13'ün de anne oldu, 14 yaşında ölü bulundu!

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve 13'ünde anne olan 14 yaşındaki Kader Erten, bir süre önce erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunun ölümünün ardından evinde silahla vurulmuş halde bulundu.

Yayın Tarihi: 12.01.2014 , 14:04 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 01:07

AA'nın haberine göre, yaklaşık 2,5 yıl önce Van'ın Çatak ilçesinde yaşarkan, ailelerin 'onayı' ile Mehmet Atak ile evlendirilen Kader Erten, Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Düğümcüler köyüne yerleşti. Resmi nikahsız eşi Atak'ın ailesiyle yaşamaya başlayan Kader Erten, 13 yaşında ilk çocuğunu doğurdu.

Yaklaşık bir yıl sonra Mehmet Atak'tan ikinci kez hamile kalan Kader, Mehmet Atak'ın askerde olduğu sırada 7 aylık hamile iken erken doğum yaptı ve çocuğunu kaybetti. Bu olayın ardından Kader Erten, odasında silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu.

Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli ölüm üzerine soruşturma başlattı. Savcılık, Mehmet Atak'ın ailesindekilerin ifadelerine başvurdu. Atak ailesi Kader Erten'in silahla intihar ettiğini öne sürdü.

Nüfus cüzdanında doğum tarihi 21 Temmuz 2000 olan Atak ailesi, ifadelerinde, Kader Erten'in nüfus kaydının doğru olmadığını savunarak, "Geçen yıl onun gerçek yaşını belirlemek adına kemik yaşı tespiti yapılması için mahkemeye başvurduk. Halen mahkeme sürüyor" dedi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.