"1 Mayıs açılıma yarasın"

1 Mayıs için Taksim Meydanı'nın açılmasını değerlendiren Erdoğan, “Temennimiz odur ki ülkemizde demokratik sürece güç katacak adım olur” dedi.

Bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 1 Mayıs kutlmalarının Taksim'de yapılması konusunda İstanbul Valiliği ile sendikaların anlaşması konusunda da açıklamalarda bulundu.

''1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için sinyal geldi. Bunun nedeni, demokratikleşme çalışmaları mı yoksa provokasyon olasılığının azalması mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Biz bir süreç başlattık. Fakat ülkemizde bazı sivil toplum örgütlerinde bir beklenti var. Akşamdan sabaha her şeyin olmasını bekliyorlar. Bu süreçtir. Tarihte hiç bir şey akşamdan sabaha olmamıştır, ihtilaller dışında. Ama demokraside böyle bir şey söz konusu değil. Toplum olgunlaştırılır, yasalar şunlar, bunlar olgunlaşır'' cevabını verdi.

Daha önce süreci kendilerinin yönlendirdiğini de kabul eden Erdoğan, “'Sembolik olan bölgede yapın bu işi, çelenklerinizi koyun, 300-500 kişilik ekip gelsin' dedik. Onu da kabul etmediler. Biz de Valiliğe bu işi bıraktık. Valilik burada bütün görüşmeleri yapsın ve Taksim Meydanı'nda bu yıl bir test edelim. Göreceğiz, nasıl bir şey yapılacak” dedi.

1 Mayıs'ın ''Emek ve Dayanışma Günü'' ilan edilmesinin de belli bir hassasiyetle yapıldığını ifade eden Erdoğan “Temennimiz odur ki gerçekten samimi, bir bayram havası içinde böyle bir şey yapılır ve bu da ülkemizde demokratik sürece güç katacak adım olur. İşçilerimiz de bu konuda, solu, sağı, merkeziyle hep beraber kutlama imkanı yakalamış olurlar” dedi.
(soL – Haber Merkezi)