'soL Çeviri' kategorisi yayında

soL

Blog: Serbest Kürsü

soL, yayına başladığı günden itibaren, dünyada olup biten gelişmeleri kendi perspektifi ve yorumlarıyla Türkçe ile buluşturmaya çalışıyor.

Bu konunun en önemli kısmı, elbette dış habercilik. Bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Ancak öte yandan, dünya dillerinden çeviri yapmak, Türkiye'ye, bölgemize ve dünyaya ilişkin alternatif yorum ve analizleri soL okurları ile buluşturmak da soL'un vazgeçemeyeceği faaliyetlerden.

Şimdi, hem bu faaliyeti hızlandırmak, hem de "sağlam" çevirilerimizin unutulup gitmesine engel olmak ve onları sistematik hâle getirmek için, "soL Çeviri" kategorisinin yayınına başlıyoruz.

Yayımladığımız çevirilerin her satırına katılmak çoğunlukla mümkün olmasa da, dünyada farklı/alternatif/devrimci bakışları, özellikle de Almanca, İngilizce ve İspanyolca dillerinden çevirileri sunmaya devam edeceğiz.

Elbette, yine hepimizin katkılarıyla... Okurlarımız, çeviri önerilerini ve kendi çevirilerini [email protected] adresine ileterek soL'un çevirilerine katkı koyabilirler.

soL'dan bakmaya devam...