İnce hesap Paris katliamı

Dursaliye Şahan

Blog: Serbest Kürsü

Başucu kitaplarıma bir yenisi eklendi.

Tanrı Matematikçi mi? Mario Livio yazmış.

Mutlaka okumanızı öneririm. Ayağınızı nereye bastığınızı, gökyüzünde ne olduğunu bir çırpıda anlıyorsunuz.

NASA’ya kulak vermeyin. Onlar hiç bir bilgiyi doğru dürüst paylaşmıyor. Kendileri dışındaki herkesi aptal sanıyorlar. Google’da ve bilumum medyada sık sık karşınıza çıkan “yaklaşırsanız öldürüleceğiniz gizli bölgeler” listesine de inanmayın. Bence onlar göstermelik. Çok sürmez yakında oralara turistik geziler düzenleyerek milyonlarca dolar kazanırlar.

Gerçek gizli bölgenin ya da bölgelerin yerini ben de bilmiyorum. Ama anladığım ve bildiğim bir şey var. Evren matematik denklemine bağlı bir düzen içinde. Yıldızlardan biri bir milim oynadığında orada kıyamet kopuyor. Ve sonra yeniden bir düzen kuruluyor. Evrenin matematik düzenine baktığınızda büyüleniyorsunuz. Böylesine kusursuz bir dantelin içinde şu üzerinde yaşadığımız dünya bir toz zerreciği bile değil ama sonuç itibariyle biz de varız işte. O kusursuz matematiğin bir parçasıyız.

Ve bu küçük dünyanın büyük efendileri olarak her yanı kan çanağına çevirmek gibi bir vahşetin de acımasız mimarlarıyız. (Evet hepimiz bu vahşetin sorumlusuyuz.)

Papa doğru söyledi. 3.dünya savaşı başlamış durumda.

Ne için başladı? Onlarca sebebi var. Ancak dikkatli bir gözle irdelediğinizde şunu göreceksiniz: Hiç bir sebep diğerinden bağımsız değil. Neden sonuç ilişkisi bir ince hesap üzerine gelişmekte. Evrendeki kadar büyüleyici olmasa da olayın analizi ancak matematikle mümkün.

İŞİD, DAEŞ, EL KAİDE, ve aklınıza gelen diğerleri...

Onların ipi sahnede görünmeyenlerin elinde. Sessizce köşelerden seyredenlere bakın.

Paris katliamından sonra; ‘uğursuz Cuma’ diyenler; son yıllarda Ortadoğu’nun uğurlu geçen tek gün yaşamadıklarını hâlâ göremeyenler.

Ali Koç da Papa gibi şaşırttı. Kapitalist sistemin iflas etmekte olduğunu itiraf etti. Bu çok umut verici. Umarım bir parmak bal değildir.

Uyanma vakti. Halklar uyanmalı.

İŞİD ya da DAEŞ Türkiye’deki katliamları niye üstlenmedi de Paris katliamını hemen üstlendi?

İŞİD’in dilinden düşürmediği Esad’ı görevden alsalar her şey süt liman olacak mı?

Bunca Müslüman İŞİD’e karşı bir kez tavır aldı mı?

Soru lisetesi çok uzun. Mesela sadece İŞİD ya da beriki değil.

Evreni anlamak için gökyüzüne, dünyayı anlamak için görünmeyenlere bakmak gerek.

Sağlıcakla kalınız.