Yemek üretimini değiştirebilecek yeni bir tat keşfedildi

Bilinen beş tat duyusuna ek olarak, yemek üretimini değiştirebilecek yeni bir tat keşfedildi.

Dış Haberler

Purdue Üniversitesi'nden beslenme profesörü Richard Mattes, bilinen beş tada ek olarak, altıncı bir temel tat daha keşfettiklerini duyurdu.

Acı, ekşi, tatlı, tuzlu ve umumiden ayrılan bu tadın, yağ yenildiğinde alındığı söylenirken, dilin bunu diğerlerinden tamamen ayrı bir şekilde algıladığı bildiriliyor.

Mattes, bu tadı sağlayan maddenin izole edilebilmesi halinde yiyecek üretiminde pek çok alanda kullanılıp tüm yiyeceklerinin tadının değiştirilebileceğini belirtiyor.

Acılık veya ekşilik veren moleküllerin kendi başlarına güzel tada sahip olmadığını belirten Mattes, durum bu yeni tad için de aynı olsa bile, başka şeylerle karıştırılmasıyla birlikte yiyecekleri değiştirebileceğini söylüyor.

Yeni keşfin, dilin yağlı şeyleri algılayabilmesinden yola çıkılarak yapıldığı aktarılıyor.