Uzaylıların sırrı karideslerde

Karayip Denizi'nin derinliklerinde yaşayan Rimicaris hybisae adlı karides, dünya dışı yaşama dair önemli bilgiler sunuyor. Uzmanlar, 2000 metre derinlikte yaşayan bu canlıların, Jüpiter'in uydusu Europa'da yaşamasının da mümkün olabileceğini düşünüyor.

NASA, Karayip Denizi'nin derinliklerinde yaşayan bir karides türünün, dünya dışındaki şartlarda yaşamın nasıl sürdürüldüğüne dair ipucu verebileceğini açıkladı. 2000 metreden daha derin bölgelerde bulunan hidrotermal bacaların yakınlarında yaşayan Rimicaris hybisae karideslerinin yaşamlarını inceleyen bilim insanları, bu canlıların besin kaynağı olan bakterilerin, diğer gezegenlerdeki koşullarda yaşamın nasıl sürdürülebileceğine dair bilgiler verebileceğini söyledi.

400 derecede yaşayan Rimicaris hybisae'nin termal bacalarda yaşayan bakterilerle beslendiğini söyleyen uzmanlar, bu şartlarda yaşayan bakterilerin, Jüpiter'in uydusu Europa'da da yaşamlarını sürdürebileceklerine dikkat çekti. “Dünya'daki yaşamın 3'te 2'si mikrobiyal düzeyde geçti” diyen araştırmacı Max Coleman, Europa'da canlılık bulunursa, bunun da büyük bir ihtimalle mikrobiyal düzeyde olacağını belirtti.