Twitter'da #evrimsürüyor konferansları başlıyor

Bilim insanları 19-20 Aralık 2015'te Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu'na kadar, #evrimsürüyor etiketiyle Twitter konferansları düzenleyecek.

Haber Merkezi

Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu’nun beşincisi, “Dünü anlamak, yarını aydınlatmak için…” sloganıyla 19-20 Aralık 2015 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyum tarihine kadar, her hafta pazar günü, bilim insanları Twitter kullanıcılarıyla fikirlerini, bulgularını paylaşacak ve onların sorularını yanıtlayacak. Sempozyum düzenleme kurulunun oluşturduğu programsa ilgi çekici bir içeriğe sahip.

Her pazar saat 18.00’de #evrimsürüyor etiketiyle gerçekleştirilecek çevrimiçi konferansların buluşma ağı, Twitter olacak. Twitter konferanslarında, dünyanın farklı köşelerinde çalışan Türkiyeli bilim insanları kendi alanlarında sunumlar yapacaklar. Ayrıca, #evrimsürüyor etiketi ile paylaşılan sorular da, yine bilim insanları tarafından cevaplanacak.

4 Ekim Pazar günü Ömer Gökçümen, “Antropolojik Genomik” sunumuyla açılış konferansını yapacak. Türümüzün evrimsel sürecinin genetik yapımızda bıraktığı izlerin tartışılacağı bu başlık, Pazar günü saat 18.00’dan itibaren Twitter’dan takip edilebilir

On hafta sürecek olan konferanslarda, beyin yapısından insan evrimine, doğa gözlemlerinden hayvan davranışına birçok başlıkta bilim insanları Twitter’da #evrimsürüyor etiketiyle sizleri bekliyor olacak.