Modern hayatla temas etmemiş kabilenin yeni fotoğrafları

Brezilya’nın yağmur ormanlarında yaşayan ve modern hayatla teması hiç bulunmayan bir kabilenin yeni fotoğrafları çekildi. Fotoğraflar neolitik yaşam tarzına dair yeni ve heyecan uyandıran görüntüler içeriyor.

bilimsoL

Brezilyalı fotoğrafçı Ricardo Stuckert, Brezilya içerisindeki diğer yerli kabilelerin fotoğrafını çekeceği proje dahilinde Peru sınırına yakın bir yerlerde helikopterle uçarken, helikopterin fırtınadan dolayı değişen rotası üzerinde daha önce modern insanla temas etmemiş bir kabilenin yeni fotoğraflarını çekmiş.

National Geographic’te yayınlanan habere göre aynı kabile, daha önce 2008 yılında Brezilya’nın yerli çalışmaları grubu tarafından fotoğraflannmış. Uzmanlara göre bu kabile yaklaşık 4 yılda bir yer değiştiriyor.

Stuckert’ın çektiği yüksek kaliteli ve yakın fotoğraflar kabileye dair daha önce fark edilmemiş ayrıntıların görülmesini sağlamış. Örneğin uzmanlar, tüm yerlilerin saçlarını aynı şekilde kestiğini düşünüyorlarmış. Ancak yeni çekilen fotoğraflarda, kabile üyelerinin farklı saç stilleri olduğu görülebiliyor.

Uzmanlara göre fotoğrafların gösterdiği bir diğer ilginç şey ise, kabile üyelerinin oldukça sağlıklı görünmesi. Yaklaşık 80-100 kişilik olduğu tahmin edilen komünal kulübelerin etrafında mısır, manyok ve muz yetiştiği görülüyor.

Çekilen fotoğraflardan bazıları ise şunlar:

Kaynak haber: http://news.nationalgeographic.com/2016/12/uncontacted-tribe-amazon-braz...