İçinde yaşayan parazit kanser olan adam hayatını kaybetti

İçinde yaşayan parazit kanser olan Kolombiyalı adam, hayatını kaybetti. Bunun parazite ait kanser hücrelerinin ölüme sebep olduğu ilk durum olduğu belirtiliyor.

Dış Haberler

New England Journal of Medicine'de yayımlanan bir vakaya göre, Kolombiyalı bir adam içinde yaşayan parazitin yaşadığı kanser sonucu hayatını kaybetti. 41 yaşındaki adamın, doktora ateş, öksürme ve kilo kaybı sebebiyle gittiği bildiriliyor.

Araştırmayı yapan Dr. Atis Muehlenbachs, olaya şaşırdıklarını belirterek, Kolombiyalı adamın içindeki şerit solucanın kanser geçirdiğini ve kanserin adama sıçrayarak tümörlere sebep olduğunu söyledi.

HIV virüsü taşıdığı da belirtilen adamın ölümünün tıp tarihinde ilk olduğu ve muhtemelen çok nadir görüldüğü söylenirken, Muehlenbachs, şerit solucan ve HIV virüsünün bir arada bulunduğu pek çok insan olduğunu ve muhtemelen benzer çok sayıda vaka olabileceğini aktarıyor.

Mikroskop altında incelenen hücrelerin, kanser hücreleri gibi davrandığı, hızla çoğalıdğı beliritilirken, insan kanser hücrelerinden 10 kat küçük olan hücrelerin şerit solucanına ait olduğunun sonradan fark edildiği aktarılıyor.

Hastanın tümörlerin şerit solucanı hücresinden oluştuğunun anlaşılmasından 72 saat sonra hayatını kaybettiği bildirilirken, tedavi yöntemine dair henüz kesin bir fikir olmadığı, şerit solucanını öldüren ilaçların solucana ait kanser hücrelerini öldüremeyebileceği söyleniyor.