500 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre baharatlı yemek ömrü uzatıyor

500 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre haftada 3 kez baharatlı yemek, ölüm riskini %14 azaltıyor.

Dış Haberler

BMJ'de yayımlanan bir araştırmaya göre baharatlı yemek ömrü uzatıyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nde 500 bin kişinin beslenme alışkanlıkları incelenerek yapılan araştırmaya göre haftada bir veya iki gün baharatlı yemek ölüm riskini %10 azaltırken, 3-7 arasında baharatlı yemek ise ölüm riskini %14 azaltıyor.

Araştırmanın Çin Tıp Bilimleri Akademisi'ndeki araştırmacılar tarafından yapıldığı bildirilirken, henüz beslenme alışkanlıklarının bu araştırmaya dayalı olarak değiştirilmemesi gerektiği, ilave araştırmalara ihtiyaç duyulduğu söyleniyor.

Anack daha önce de benzer araştırmaların baharatlı beslenmenin faydalarını gösterdiği bildirilirken, ölüm riskindeki azalma ve beslenme arasındaki bağlantıların henüz açıklanamıyor olması sebebiyle gerçek sebebin bilinmediği aktarılıyor.