Yeni sıvı metal pil tasarımı yeşil enerjiye destek olabilir

Yeşil enerjinin temel sorunu, üretim hızının öngörülemesi ve gereksinime göre ayarlanamaması. Yeni ve dayanıklı sıvı-metal piller üretim fazlasının depolayarak yeşil enerjinin yayılmasına yol açabilir.

BilimsoL
Sıvı metallerden yapılan yeni bir pil tasarımı, yeşil enerji üretimi için kullanılan ve elektrik üretim rejimlerine çok güvenilmeyen metotların artık elektriklerini depolayarak yeşil enerji üretimini daha ulaşılabilir hale getirebilir.
Sıvı metallerle üretilen piller yeni görece yeni bir tasarım değil. Fakat sıvı kalabilmeleri için gerekli olan yüksek sıcaklıklar yaygın kullanım için bu pilleri anlamsız kılıyor. Daha önceden kullanılan sıvı metal pillerde magnezyumu kurşun ile değiştiren araştırmacılar, pillerin daha düşük sıcaklıklarda çalışmasını sağlayarak elektrik şebekelerinde kullanımının geleneksel yöntemlerle yarışır duruma geldiğini belirtiyor.
Pozitif elektrot olarak sıvı kurşun-antimon alaşımı, negatif elektrot olarak sıvı lityum ve aralarında elektrolit olarak eriyik halde lityum tuzu karışımı kullanılan yeni pil tasarımı, e sıvı metallerin yoğunluk farklarını kullanarak alıştığımız pil tasarımları gibi sandviç benzeri yapıyı oluşturuyorlar.
Haberin devamını okumak için tıklayın.