Sayfa yolu
Yaradılışçılardan Darwin'in kitabına önsöz
Yayın Tarihi: 20.11.2009 , 10:08 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Evrim karşıtı bir grup ABD'de Georgia Üniversitesi’nde, Charles Darwin'in Türlerin Kökeni Üzerine kitabının 2000 kopyasını ücretsiz olarak dağıttı. Ancak öğrencilerin evlerine götürdükleri 150. yaşını kutlayan bilim klasiği kitabı, “Türlerin Kökeni Üzerine”, her zamanki baskılarından farklıydı.
Bu baskı diğerlerinden farklı olarak, Kaliforniya rahibi ve vaiz, yaradılışçı Ray Comfort tarafından yazılmış, Adolf Hitler’in Yahudileri katletme planıyla ilşkilendirdiği evrimsel düşünceyi reddeden ve 54 sayfalık bir giriş kısmı içeriyordu.
Comfort tarafından kurulan “Living Waters” isimli yayın ve vaaz organı, 150 yıl önce bu ay içinde basılan kitabın 170,000 kopyasını dağıtmayı planlıyor.
Kitabı dağıtan gönüllülerden biri kitapları alanlardan birinin ilk 50 sayfayı yırtıp attığını söylüyor. Öğrencilerin çoğu bedava kopyayı geri çeviriyor. Bir biyokimya öğrencisi ise giriş kısmını çıkarırlarsa kitabı alacağını söylüyor ve “Türlerin Kökeni Üzerine, doğayı gözlemleyen temel kitaplardan biri ve Comfort’un giriş kısmı Darwin’in kitabının anlamını çarpıtıyor” diye ekliyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.