Redhack Karadeniz halkını kırmadı

Redhack, bu kez valilik sitesinden nükleer santral güzellemesi yapan Sinop Valiliğini hackledi. Siteye “HES faşizmdir” başlıklı bir bildiri asan grup, eylemi Sinop ve Karadeniz halkını yoğun isteği üzerine yaptığını duyurdu.

Redhack, bu kez Sinop Valiliğinin sitesini hackledi. Ay sonunda verilecek kararla Sinop’a nükleer santral yapımına başlanacak olması üzerine harekete geçen Kızıl Hackerlar, valilik sitesine “HES faşizmdir” başlıklı bir bildiri astı.

Cahit Aral’dan Tayyip Erdoğan’a nükleer sergisi
Bildirinin üzerinde Çernobil faciasının yaşandığı dönemde kameralar karşısında çay içerek hafızalara kazınan dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’dan Tayyip Erdoğan’a uzanan bir de “mini sergi” konuldu. Sergide Tayyip Erdoğan’ın “mutfak tüpü de nükleer kadar risklidir” sözleri de siyasi iktidardan inciler dizisi içerisindeki yerini aldı.

“HES faşizmdir!”
HES faşizmdir başlığını taşıyan bildiride ise eylemin sebebi şu şekilde açıklandı:

“Sinop'ta bu ay sonunda verilecek karar ile Sinop nükleer çöplüğüne çevrilecek! Çernobil'den sonra geçen sene yaşanan Fukişima faciasından ders almayanlar, doğal güzelliklerimizi katletmek, çocuklarımızı sakat bırakmak istiyorlar!”

“Buna karşı eylem yapan halkımıza, Sinop Valiliği, nükleer lobisinden aldığı emirle saldırıyor, polislerini nükleer karşıtlarının üzerine salarken, resmi sitesinden nükleeri övüyor! Buna izin vermeyeceğimiz açıktır! Çünkü RedHack gücünü halktan alır ve halkın menfaatlerine karşı olan egemen sınıfla mücadele eder!”

“Soruyoruz, dünyada şu anda kullanılan ucuz ve sağlıklı enerji kaynakları neden kullanılmaz? Örneğin güneş ve rüzgar enerjisi neyimize yetmiyor? Ama hayır, para babaları bunlardan kâr edemiyor değil mi? Sırf sizler saltanat içinde yaşayacaksınız diye canımızı vermek mi zorundayız? Sizlerin kuklası olarak yasamak, sakat çocuklar mı doğurmak zorundayız? Yağma yok REDHACK var! Sizlerin milyon dolarları varsa bizlerin de onuru, namusu, şerefi, haysiyeti var!”

“Sinop, Karadeniz, Akkuyu'da nükleer istemiyoruz!”
“Nükleer faşizmdir!”
“Kahrolsun nükleer faşizm, kahrolsun nükleer lobisi!”

Redhack eyleminde ayrıca Suavi’nin kendileri için bestelediği şarkıyı da kullandı. Sinop Valiliği sitesine girenler, Suavi’nin şarkısıyla karşlaştılar.

“Alayınız bir Köpük etmezsiniz”
HES ve nükleer karşıtı bildirinin altında ise Sinop Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Güngör ile ilgili bir iddiaya yer verildi. Buna göre Güngör motorsikletiyle giderken terrier cinsi “Köpük” adlı bir köpeği ezip, hiç durmadan yoluna devam etti. Köpeğin sahibinin Güngör’den şikayetçi olduğunu, ancak emniyet müdür yardımcısı hakkında halen bir işlem yapılmadığını öne süre Redhack, “Bunu unutmadik, Onu ezen Emniyet müdürü ve buna göz yumanlar alayınız bir Köpük etmezsiniz! Hayvan hakları yasası bir an önce çıkarılmalı, Hayvan katili hayvanlar yargılanmalı!” dedi.

(soL-Haber Merkezi)