İÜ Eczacılık'ta dekanlıktan onaylı Adnan Hoca sergisi!

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde daha önce birçok kentte sergilenen ve arkasında Adnan Oktar’ın olduğu bilinen evrim karşıtı ‘fosil sergisi’ açıldı. Serginin dekanlığın onayıyla bir hafta boyunca açık kalacağı belirtiliyor.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde daha önce birçok kentte sergilenen ve arkasında Adnan Oktar’ın olduğu bilinen evrim karşıtı ‘fosil sergisi’ açıldı. Bir hafta boyunca açık kalacağı öğrenilen fosil sergisinin açılışında eş zamanlı olarak evrim ve bilim karşıtı bir de konferans gerçekleştirildi. Adnan Hoca’ya yakınlıkları ile bilinen biyolog Onur Yılmaz ve “Doğa Bilimleri Derneği” başkanı Altuğ Eti’nin sunum yaptıkları konferansta, Adnan Hocacıların “daha önce birçok yerde sunum yaptıklarını, fakat İstanbul Üniversitesi’nde bu sunumu yapmanın tarihi bir adım olduğunu” söyledikleri öğrenildi.

Fakülte Dekanlığı’nın izniyle açılan sergideki sözde fosillerin üzerinde kimler tarafından, nerede ve ne zaman bulunduğuna dair hiçbir ibare yer almadığını görüp, fosillerin başında duran görevliye fosillerin nereden geldiğini soranlara paleontolog Prof. Dr. Selçuk Yener’in kişisel koleksiyonu olduğu söyleniyor. İnternet üzerinden yapılan kısa bir araştırma söz konusu kişinin de, Adnan Oktar’ın fosilleri gibi, gerçek dışı olduğunu gösteriyor.

Bilim dışı fosil sergisinden haberdar olan İstanbul Üniversitesi mensubu akademisyenlerin tepkisi yükselirken, bir hafta açık kalacağı söylenen serginin yarın açılıp açılmayacağı merakla bekleniyor.

(soL - İstanbul)