İstanbul Üniversitesi'nde evrim paneli

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde 25 Mayıs Cuma günü saat 15:00'da evrim paneli yapılacak. Panel, evrim ve bilim düşmanlığının üniversiteleri teslim alma girişimine karşı yanıt olarak düzenleniyor.

Marmara Üniversitesi’nde Türkiye Öğrenci Konseyi’nin çağrıcılığı ile yapılan evrim karşıtı sempozyuma bir yanıt da İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden geldi. İstanbul Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Bilimsel ve Sosyal Araştırmalar Kulübü (BİSAK) 25 Mayıs Cuma saat 15:00'da Fen Fakültesi Feza Gürsey Amfisi'nde “Doğa Tarihi” başlığı ile panel düzenliyor.

İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Cihan Demirci, Araştırma Görevlisi Dr. Çağatay Tarhan ve Marmara Üniversitesi’nden Çiçek Bakanay’ın panelist olarak katılacağı paneldeki sunumların konu başlıkları Evrimin Tarihi, Hayata Güncel Bir Bakış ve Türkiye’de Evrim Eğitimi olacak.

Evrim olgusunu yok saymaya yönelik saldırıların artmasının, 4+4+4 gerici eğitim politikasıyla paralellik taşıdığını düşünen kulüp, bu saldırılara karşı bilimden yana olan herkesin bütünlüklü bir tavır alması gerektiğini, Üniversitelerin bilimsel olguların özgürce tartışılabileceği kurumlar olduğunu, bilim dışı olguların tartışma özgürlüğü adına üniversitelere sokulmaya çalışılmasının sistemli bir saldırı olduğunu ve buna karşı tavrını esirgemeyeceğini ilan ediyor. Ve 25 Mayıs Cuma günü yapılacak paneli temelde buraya oturtarak, bu tutumdan yana olan herkesi panele davet ediyor.

Panel için İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı tanıtım-çağrı videosuna alttaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=vPed90NF5nM&feature=youtu.be

(soL - Haber Merkezi)