İnternet yasakları bir yılı doldurdu

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, Youtube yasağının bir yılını doldurduğunu belirterek, “Türkiye internetle savaşmaktan vazgeçmelidir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Youtube yasağının bir yılı doldurduğu şu günlerde İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, yazılı bir açıklama yaparak "Türkiye internetle savaşmaktan vazgeçmelidir" dedi.

Akgül, yazılı açıklamasında, "Ülkemiz, internetten korkan, onu kontrol etmeye çalışan, Don Kişotvari internete savaş açan bir ülke görüntüsü çizmektedir. Yasaklar, en iyisinden, Türkiye'nin kafasını kuma gömmesidir" dedi.

Başbakan yasakların nasıl delineceğini anlattı
Başbakanın yasağı deldiğini TV'de açıkladığını, medyanın yasağın nasıl delineceği anlattığını, yurttaşların da bu yasakları delmenin yollarını kolayca öğrenebildiğini anlatan Akgül, "Ülkemiz, adı konmadan, dünya internetine savaş açmıştır. Yasakçı bir bakış açısıyla, dünyadaki tüm yer sağlayıcıların Türkiye'de kayıt olmasını istemekte mahkemelerimiz uluslarası hukuku tesis etmeye çalışmaktadır. Tedbir olarak verilen kararlar, yargılama yapılmadan kesin karar gibi uygulanmaktadır. Bu ise en çok yurttaşlarımıza zarar vermektedir. Ülkemiz matbaada gecikmeye benzer bir mantıkla, interneti yasaklamaktadır" dedi.

Youtube'un 5 Mayıs'tan beri kapalı olduğunu hatırlatan Akgül, "3.5 milyon kişinin günlüğünü tutan wordpress.com bir yazı nedeniyle aylarca kapalı kaldı. Geocities.com, Myspace.com, DailyMotion.com, alibaba.com gibi büyük, milyonlarca kullanıcının üye olduğu, içerik eklediği çoğu weblerin yanında, richarddawkins.net, turandursun.com, anarsist.com, ataist.org gibi aykırı görüşlerin ortaya atıldığı webler de yasaklardan nasibini aldı. Bu yasaklamalar, her zaman 5651 nedeniyle olmuyor kişisel haklar ve fikri ve sinai hakların ihlali nedeniyle Türkiye'nin her hangi yerinde bir mahkeme, hiç bir savunma almadan, bir bilirkişiye başvurmadan tedbir olarak bir yasaklama getirebiliyor. Blogger.com'u Diyarbakır, pek çok webi de Silivri ve Gebze mahkemeleri yasakladı" bilgisini verdi.