Hindistan ilk denemesinde Mars’a ulaştı

İlk denemesiyle Mars’a ulaşmayı başaran Hindistan daha önce hiçbir ülkenin gösteremediği bir beceriyi sergiledi. Üstelik bir uzay filmi bütçesinden daha ucuza.

BilimsoL / Elbruz Murat Baba

25 Ağustos tarihinde yaptığımız ‘’Hindistan’ın Mars Kâşifi’’ başlıklı haberimizin kahramanı Mangalyaan (http://bilimsol.org/bilimsol/uzay/hindistan-in-mars-kasifi), Hindistan Uzay Araştırmaları Organizasyonu’nun (Indian Space Research Organization – ISRO) tahmin ettiği şekilde dün (24 Eylül) Mars’a ulaştı.

Daha önce hiçbir ülkenin sergileyemediği bir beceriyi sergileyen Hindistan, Mars’a ilk denemesinde başarılı şekilde.araç göndermeyi başaran ilk ülke oldu. Üstelik 67 milyon dolara mal edilen Mangalyaan (Mars Orbiter Mission – MOM) şimdiye kadar yapılmış en az masraflı gezegenler arası görev olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Ülke çapında Mars’a ulaşma görevini bizzat haber veren Hindistan başbakanı Narenda Modi, görevin maliyetinin Gravity filminin yapımı için kullanılan 100 milyon dolardan biraz daha az olduğunu belirterek ülkenin gezegenler arası görevdeki sağlam adımlarının altını çizdi.

Haberin devamı için tıklayınız.