Foça'da evrim söyleşisi yapıldı

Foça'da GazeteFoça, Foça Belediyesi ve Üniversite Konseyleri işbirliği ile 'Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde evrim söyleşisi gerçekleştirildi.

Foça’da, GazeteFoça, Foça Belediyesi ve Üniversite Konseyleri işbirliği ile bugün ‘Evrim Söyleşileri’ başlığıyla bir etkinlik düzenlendi . Söyleşinin moderatörlüğünü yapan biyolog Özlem Uyanık, “Bugün bilim insanları adeta küfürbaz ilan edildi. Bilim insanlarına saldırmak en edepli şekliyle ayıptır” derken, “O zaman bilim karşıtı bağnaz gruplar antibiyotik kullanacaklarına üfürükçüye gitsinler. O halde bilimi yadsıyan gruplar bilimin teknolojinin getirdiği olanakları kullanarak rahat yaşam sağlayacaklarına mağaralarında mutlu huzurlu yaşasınlar” şeklinde konuştu. Uyanık, “bilime savaş açanlara biz de seve seve savaş açarız” diyerek sözlerini noktaladı.

"Harun Yahya'nın kitabı yanlış ve çarpıtmalarla dolu"
Söyleşide Özlem Uyanık’ın ardından 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ababilim Dalı’ndan Doç. Dr. Oğuz Altungöz söz aldı. Günümüzde evrime bakışta sorunlar olduğunu belirten Altungöz, Harun Yahya adıyla tanınan Adnan Oktar’a ait Yaratılış Atlası-1 isimli kitaptaki yanlışlara ve çarpıtmalara değindi. Söz konusu kitabın bilimsellikten tamamen uzak olduğunu belirten Altungöz, kitapta yanlış bilgilerin verildiğini, hatalı çıkarımların yapıldığını, bilim dışı yorumlara yer verildiğini, evrimin inkâr edildiğini, bilim düşmanlığı ve intihal yapıldığını ifade etti.

Bakan'a tepki
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’e ait bir demeçte yer alan, “Günümüzde kimyager, fizikçi fazlalığı oldukça fazla, ancak yeteri kadar istihdam yok. Revizyon şart” beyanatını da hatırlatan Özlem Uyanık, Bakan'ın sözlerine tepki gösterdi.

(soL -İzmir)