Anonymous: ‘Wikileaks’i desteklemekten vazgeçtik’

Kendilerini “bilginin özgürleşmesi” için mücadele eden kişiler olarak tanıtan uluslararası hacker grubu Anonymous, Wikileaks’e verdiği desteği kesmeye karar verdiğini açıkladı.

Grubun "AnonymousIRC" adlı Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada kararın verilmesine neden olan şeyin Wikileaks’in 10 Eylül 2012 tarihinden itibaren Suriye ve GI Dosyaları olarak anılan belgelere erişimi bir bağış sayfası aracılığıyla zorlaştırması olduğu söyleniyor. Bu sayfa, deneyimli kullanıcılar tarafından aşılabilir olsa da, tipik bilgisayar kullanıcılarının Wikileaks’e bağış yapmadan belgeleri görmesini engellemek üzere tasarlanmış.

Anonymous, bu kararı almalarındaki tek etkenin bu olmadığını, Wikileaks’in Julian Assange’ın tek adamlık bir gösterisine dönüştüğünü ve Wikileaks’in asli görevi saydıkları sızıntıların yayınlaması ve bilginin özgürlüğü için mücadele gündemlerinin ikinci plana atıldığını da tespit ediyor.


* hacker: (Türkçe’de “hekır” olarak okunur) is. Elektronik sistemleri amaçları dışında kullanan veya nasıl kullanılabileceğini araştıran kişi.

(soL-Haber Merkezi)